• U bent hier: Home

Leertraject Omgaan met agressie 'Samen aan de slag met het positief leefklimaat'

Categorie
Opleiding
Datum
2020-01-15 00:00
Telefoon
0491 71 92 85 Delphine Levrouw
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage

In het kader van het project ‘omgaan met agressie’ dat gefinancierd wordt vanuit VIA-5 akkoord wordt er vanaf oktober 2019 door Vereniging Ons Tehuis een leer- en ontwikkelingstraject opgezet met residentiële jeugdzorgorganisaties, over verschillende sectoren heen.  Samen met vertegenwoordigers van de organisaties wordt stilgestaan bij de organisatiecultuur, wordt bekeken hoe jongeren en begeleiders nog meer betrokken kunnen worden en welke acties kunnen bijdragen tot een verbetering van het leefklimaat.  Hierbij geeft men aandacht aan zowel het leef- als werkklimaat.

Het traject is niet gericht op het opleggen van kennis of procedures.  De aandacht moet uitgaan naar het samen opzetten van een leertraject waarbij verschillende praktijken van verschillende organisaties elkaar voeden en waarbij denkpatronen en culturen verrijkt en bijgestuurd worden.

Via volgende link http://www.votjeugdhulp.be/Leertraject-AWL meer informatie over dit traject + mogelijkheid tot inschrijving (liefst zo vlug mogelijk inschrijven, gezien project reeds in oktober opstart).

 
 

Alle datums

  • 2020-06-03 00:00
  • 2020-04-01 00:00
  • 2020-01-15 00:00
  • 2019-12-04 00:00
  • 2019-10-16 00:00

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer