• U bent hier: Home

Kick-off Chairs in Transition Psychiatry

Categorie
Congres
Datum
2020-01-17 09:00 - 16:30
Locatie
Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België I Hertogstraat 1, 1000 Brussel
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage

Kick-off-evenement van de leerstoelen transitiepsychiatrie in de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België, met tal van hoog aangeschreven (internationale) sprekers, waaronder Jim van Os, Therese van Amelsvoort en Marie-Odile Krebs.

PROGRAMMA

De leeftijdsperiode tussen 14 en 25 jaar stelt jongvolwassenen voor cruciale uitdagingen op psychologisch, fysiek, sociaal en maatschappelijk vlak. Drie kwart van de psychiatrische stoornissen beginnen in die leeftijdsfase. Hoewel de zorgnood aanzienlijk is, doen jongeren alarmerend weinig beroep op adequate zorg. Ze haken in grote getale af. Ook de overgang van de jeugd- naar de volwassenpsychiatrie is een heikel punt. Dat ervaren zowel de jongeren als hun ouders en hulpverleners.

Transitiepsychiatrie is vandaag een hot item. Met de steun van het fonds Julie Renson, het Koningin Fabiolafonds en de Koning Boudewijnstichting zullen voor het eerst een Nederlandstalige (KU Leuven, CCliPs, Prof. dr. R. van Winkel) en Franstalige (ULB, Prof. dr. V. Delvenne) leerstoel een bijdrage leveren aan het onderzoek en aan innovatieve zorg voor jongeren in de transitieleeftijd.

Je bent van harte welkom op het kick-off evenement van de leerstoelen transitiepsychiatrie op vrijdag 17 januari 2020 in de Académie Royale de Médicine te Brussel. Tal van hoog aangeschreven (internationale) sprekers, waaronder Jim van Os (UMC Utrecht), Therese van Amelsvoort (Universiteit Maastricht) en Marie-Odile Krebs (INSERM Parijs) zijn te gast.

www.youthintransition.be

ACCREDITATIE

Accreditatie voor artsen is aangevraagd.

KOSTPRIJS

  • 75 euro
  • huisartsen of specialisten in opleiding: 25 euro
  • personeel UPC KU Leuven of KU Leuven: gratis

 

Meer info, klik hier.

INSCHRIJVEN!

 

 
 

Alle datums

  • 2020-01-17 09:00 - 16:30

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer