(Problematisch) gamen

Categorie
Webinar
Datum
2021-10-05 19:00 - 21:30
Bijlage

Gamen is een hobby als een ander. Kinderen oefenen er niet alleen cognitieve vaardigheden zoals probleemoplossend denken, redeneren, verbanden leggen, onthouden ... maar ze ontwikkelen ook sociale vaardigheden. Tal van voordelen dus, maar wat als het gamen problematisch wordt?
CGG Vlaams-Brabant Oost en Logo Oost-Brabant nodigen u graag uit voor een webinar over (problematisch) gamen.

Inhoud
• Preventie: tips en advies om thuis een kader te scheppen waarbinnen gamen zich kan afspelen
• Problematisch gamen: hoe pak je het aan?
• Getuigenis van ervaringsdeskundige Maarten Vertongen

Voor wie?
• Ouders van gamers van 10 tot 20 jaar
• Leerkrachten, leerlingenbegeleiders, opvoeders en hulpverleners

Wanneer?
5/10/2021 van 19.00u tot 21.30u

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. 

Deadline inschrijving: 30/09/2021

 
 

Alle datums

  • 2021-10-05 19:00 - 21:30

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer