Vroeginterventie voor jongeren die drugs gebruiken

Categorie
Opleiding
Datum
2021-10-14 09:30
Locatie
VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel
Telefoon
02 423 03 57
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Begeleid je vroegtijdige kortdurende interventies naar jongeren die riskant of beginnend problematisch alcohol of andere drugs gebruiken? In deze basisvorming krijg je een kader en tips van ervaren vroeginterventiebegeleiders. Je wordt uitgenodigd om de vertaling te maken naar je eigen werkpraktijk.

  • VORMING OP VAD
  • Wanneer: 14 en 22 oktober 2021 en 15 en 24 februari 2022, telkens van 9.30 u tot 16.30 u
  • Doelgroep: (intergemeentelijke) preventiewerkers en hulpverleners die vroeginterventie begeleiden voor jongeren die alcohol en andere drugs gebruiken
 
 

Alle datums

  • 2022-02-15 09:30
  • 2021-10-22 09:30
  • 2021-10-14 09:30
  • 00:00

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer