Basisopleiding: De psychosociale impact van migratie (oktober 2021)

Categorie
Opleiding
Datum
2021-10-04 14:00
Telefoon
02 477 57 15
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werk je als zorgverlener, maatschappelijk werker of in een andere professionele context met personen of gezinnen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond? Dan is de kans groot dat je af en toe geconfronteerd wordt met uitdagingen zoals taal- en cultuurverschillen, complexe hulpvragen, vermoedens van trauma, …

Om professionals te ondersteunen bij die uitdagingen organiseert Solentra regelmatig opleidingen, gevoed met onze inzichten, expertise en jarenlange ervaring in onze kliniek. Heb je nog niet veel ervaring in het werken met mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond of wil je je kennis opfrissen? Dan is onze basisopleiding wellicht iets voor jou.

INHOUD

Deze online basisvorming bestaat uit 3 sessies waarin de volgende thema’s aan bod komen:

 • De betekenis van het vluchteling-zijn
 • De impact van migratie
 • Een plek vinden in de nieuwe samenleving (acculturatie)
 • Rouw
 • Stress
 • Trauma
 • Tips en tricks om met transculturele vaardigheden (cultuursensitief, traumasensitief en community-based) aan de slag te gaan.

Een sessie bestaat telkens uit 1 uur les, gevolgd door 30 minuten ruimte voor uitwisselingen en vragen. Alles sessies worden gegeven en begeleid door een senior psycholoog van Solentra.

DATA

Je kan kiezen voor een reeks van telkens 3 sessies. Alle sessies vinden online plaats.

 • 4, 11 en 18 oktober (3 sessies) telkens van 14.00-15.30

PRIJS

De prijs voor de volledige opleiding (1 reeks van 3 sessies) bedraagt 250 euro (excl. btw*).

*Solentra is vrijgesteld van btw omwille van art. 44 §2 4° van het btw-wetboek, in het bijzonder voor de diensten ten behoeve van psychologische ondersteuning en therapeutische opvolging.

INSCHRIJVEN

De deadline voor registratie is telkens de 20ste van de maand voor de start van de reeks. Schrijf je snel in via dit online formulier want de plaatsen zijn beperkt.

Let op, je bent pas ingeschreven voor de opleiding na betaling.

Annuleren kan tot 5 werkdagen vóór de eerste sessie waarbij je 50% van je inschrijvingsgeld terugbetaald krijgt. Wil je annuleren, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf je in via dit online formulier

 
 

Alle datums

 • 2021-10-18 14:00
 • 2021-10-11 14:00
 • 2021-10-04 14:00

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer