YUNECO

Intervisie 'Therapeutische hulp bij mensen met een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen'

Categorie
Intervisie
Dates
2024-02-02 13:30 - 16:00
Locatie
CGG Ahasverus Halle of CGG VBO Tienen
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intervisie_combi_20241.png

Intervisie_combi_20242.png

Doelgroep: hulpverleners die therapie geven aan mensen met een verstandelijke beperking

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we complexe (anonieme) casussen om zo expertise uit te wisselen in de groep. Tegelijk bieden we tools om de opgedane expertise te vertalen in de praktijk van de eigen organisatie. Op voorhand wordt gevraagd om hiervoor casussen door te sturen.

Wanneer? Vrijdag 2 februari 2024, 26 april 2024, 27 september 2024 en 13 december 2024 (van 13u30-16u)

Deelname is gratis, maar we vragen wel een engagement voor een heel jaar.

Voor vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Alle datums

  • 2024-02-02 13:30 - 16:00

Powered by iCagenda

Picture1 Care Circle Combi Circle

 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer

     
crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUN Connect EPZ logo

YUNECO Combi Condor biedt kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking én geestelijke gezondheidsproblemen gedurende drie weken intensieve ondersteuning bij escalerende gedragsproblemen.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 YUNECO Connect EPZ is de versterking van de psychologische zorg waarbij via zelfstandig werkende psychologen en orthopedagogen een aanbod dichtbij en laagdrempelig wordt georganiseerd, in verbinding met YUNECO, voor kwetsbare kinderen en jongeren die de weg naar hulpverlening moeilijk vinden. 

Lees meer

     
YUN_Caro_logo.png YUN DGT logo  crosslink 

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer

  DGT staat voor dialectische gedragstherapie, speciaal ontwikkeld om nieuwe manieren aan te bieden om met lastige situaties en emoties om te gaan

Lees meer

 

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer