YUNECO CONNECT

Rebootkamp  Rebootkamp voor jongeren

Een kamp voor jongeren (14-17j) die overmatig gamen en nood hebben aan meer offline activiteiten.

Tijdens het Rebootkamp worden deelnemers uitgedaagd om op een actieve, creatieve en reflectieve manier aan slag te gaan met leeftijdsgenoten die eenzelfde passie hebben voor gamen. Groepsdynamica en zelfontdekking staan centraal doorheen het kamp. Deelnemers kunnen zich onderdompelen in een waaier van activiteiten die mogelijk een plaats kunnen innemen in hun leefwereld naast gamen. 

Meer info: www.rebootkamp.be

 

INSCHRIJVEN

Zomer 2024: 19 tot 23 augustus 2024 - VOLZET!

 

ERVARINGEN REBOOTKAMP 2020

Deze zomer organiseerden CGG Ahasverus en YUNECO Connect het rebootkamp in Vlaams-Brabant voor 10 jongeren de risicovol of problematisch gamen. Een terugblik van het team:


"Tijdens deze week hebben we de jongeren kennis laten maken met offline activiteiten en contacten, zoals: klimmen, zwemmen, stadsspel, fietsen, paintball, gezelschapsspelletjes,... Twee keer kregen de jongeren de kans om gedurende 2 uur te gamen. Daarnaast waren er ook tal van reflectiemomenten om samen op zoek te gaan naar een goede balans tussen gezond gamen en het offline leven. Het was een zeer intensieve, maar leerrijke ervaring voor zowel de jongeren als de begeleiders. Jongeren gaven aan dat ze naast het gamen ook heel wat andere interesses hebben ontdekt tijdens het kamp die ze graag willen verderzetten in de toekomst.

"Je hebt niet altijd je GSM nodig om plezier te maken" - J., 14j