Communicatie in een intercultureel hulpverleningstraject

Categorie
Webinar
Datum
22 oktober 2021 09:00 - 12:00
Locatie
online

Goede communicatie in een hulpverleningstraject is cruciaal, maar is uitdagend wanneer er geen of onvoldoende gemeenschappelijke taal is.

Voor elke organisatie is het zoeken hoe hier een beleid en praktijk rond te ontwikkelen.

In deze webinar - georganiseerd door Opgroeien en OTA – willen we samen met de deelnemers een aantal pistes verkennen door:

  • Praktijken en modellen (o.a. TOPOI model, coaching vrijwilligers en taalhulpen, videotolken en andere digitale ondersteuning) voor te stellen
  • Uit te wisselen rond de aanpassing van de gesprekswijzer aan de jeugdhulpcontext. De gesprekswijzer zoals die nu bestaat is een tool die helpt in de communicatie met anderstalige cliënten in de preventieve gezinsondersteuning en helpt te beslissen welke methodieken of tools best ingezet worden.

Deelnemers: Iedereen werkzaam binnen jeugdhulp. Maximum 45 deelnemers.

Inschrijven via: https://forms.office.com/r/8Kj0scpyWB

Meer informatie: Kathy Jacobs (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Ruth Kusé (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), An Rommel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 
 

Alle datums

  • 22 oktober 2021 09:00 - 12:00

Powered by iCagenda