De geluksdriehoek

Updated

Kenmerken methodiek

Leeftijdsbereik
Jongere (+13j)
Vroegdetectie/-interventie
Interventie
Werkvorm
  • Psycho-educatie
  • Website
  • Zelfhulp
Online/offline
Online hulpverlening
Kostprijs
Gratis
Bron
Vlaams instituut gezond leven
Evidence-based
Een uitgebreide wetenschappelijke literatuurstudie lag aan de basis van de geluksdriehoek. Zo verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven de meest recente wetenschappelijke informatie over mentaal welbevinden. Een groep onafhankelijke academische experte
Wil je zelf aan de slag met jouw geluk, of wil je werken aan je veerkracht? Op www.geluksdriehoek.be vind je informatie over veertien thema’s: o.a. geluk, veerkracht, positiviteit, stress, burn-out, verlies, ouderschap, piekeren en angst. Om praktisch aan de slag te gaan met de thema’s zijn er eenvoudige oefeningen aan gekoppeld. En elk thema wordt uitgebreid behandeld met filmpjes en tips van gerenommeerde experts en getuigenissen van gewone Vlamingen en bv’s.

De geluksdriehoek is gebaseerd op uitgebreide literatuurstudie en overleg met experts. Zo kwamen we tot twee uitgangspunten:
1) Je ‘gelukkig voelen’ is iets wat je voor een stuk zelf kunt beïnvloeden.
2) Je hoeft niet altijd het perfecte geluk na te streven.

De online platformen bieden de mogelijkheid om zelfstandig te werken rond geluk. In een aantal gevallen is bijkomend advies en begeleiding door een professional aan te raden : want geestelijke gezondheid gaat niet alleen over hoe je geluk (mentaal welbevinden) kunt verhogen, maar ook over hoe je psychische problemen en klachten kunt verminderen. Dit betekent dat het model als basis gebruikt kan worden binnen therapeutische interventies gericht op het verhogen van geluk (mentaal welbevinden), maar dat deze interventies dan bij voorkeur een aanvulling vormen bij de behandeling van psychische klachten of problemen.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze methodiek. Gelieve slechts een beoordeling in te dienen als je deze methodiek zelf al hebt gebruikt.
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Beoordeling
Gelieve slechts een beoordeling in te dienen als je deze methodiek zelf al hebt gebruikt.
Commentaar